#

Ik kleur mijn leven met Dans, Muziek en Mensen

Mijn naam is Trijntje de Vries. Als kind volgde ik gymnastiek, turnlessen en ritmische gymnastiek bij de plaatselijke gymnastiek vereniging GV Stânfries Gorredijk. Vanaf mijn twaalfde ben ik gaan dansen bij verschillende groepen. Als 15 jarig meisje ben ik vervolgens gestart met het assisteren bij verschillende sportlessen.

Ook theater en muziek, in combinatie met bewegen heeft altijd mijn interesse gehad. Na mijn middelbare schooltijd ben ik mbo Sociaal Pedagogisch Werk gaan studeren. Met mensen werken vond ik leuk, maar ik miste het bewegen en de muziek. Ik wilde meer gaan doen met dans en zang. Dit bracht mij in Zwolle, waar ik de Musical opleiding ging volgen. Door mijn hooggevoeligheid en mijn bescheidenheid kon ik soms moeilijk door de oefenstof komen. Daarnaast miste ik hoe ik dans, muziek en theater kon in zetten voor het welzijn van de mens, omdat er vooral aandacht was voor de ontwikkeling tot uitvoerend artiest. Ondertussen gaf ik danslessen in de omgeving aan kinderen en volwassenen: Jazz, Modern, Showdance en Ritmsiche gymnastiek. Daarnaast maakte ik choreografieen en voorstellingen en deed ik projecten op scholen. Dit is iets waar ik nog steeds plezier uit haal. Over TrijDans In 2013 ben ik gestart in Enschede bij de hbo studie Danstherapie, methode Querido. Daar kwam voor mij alles samen. Dansen, muziek en het welzijn van de mens. Mijn eigen creativiteit kon ik hierin kwijt. Mijn hooggevoeligheid was in eens niet meer een probleem, maar werd een middel dat ik kon inzetten om anderen te helpen.

In 2015 nam ik mijn diploma voor deze opleiding in ontvangst. Ik ben workshops gaan geven bij verzorgingstehuizen en instellingen voor mensen met een beperking. Later heb ik ook mijn SPW opleiding afgerond, waarmee ik stage mocht lopen bij een dagbestedings theatergroep genaamd Expreszo. Dit was een groep mensen met een verstangelijke en/of lichamelijke beperking waar we theater voorstellingen mee maakten. Ik ben daar nog een jaar gebleven als vrijwilliger.

In 2017 heb ik een cursus/opleiding dansen met parkinson gevolgd. En vandaag de dag werk ik nu nog met veel plezier en liefde voor het vak en de mensen die met deze ziekte te maken hebben. Sinds dit jaar start ik ook met danslessen voor mensen met niet aangeboren hersenletsel(NAH) en chronische pijn.

Stil zitten is niet mijn ding, maar af en toe even terugkeren in jezelf is helemaal niet erg. Tijdens een les vind ik het belangrijk dat iedereen mee kan doen , ieder op zijn of haar eigen manier. Plezier staat voorop, maar je mag je ook zeker laten gaan. Dans en muziek maken veel dingen mogelijk. Fysiek, maar ook geestelijk is het een veruiming en daarom kan ik niet leven zonder dans en muziek en wil ik mij hiervoor blijven inzetten.